Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
15 Mай в 19:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Фейсбук ограничава услугата за предаване на живо
AКРОСС/ Компанията Фейсбук каза вчера, че затяга правилата за своята услуга за предаване на живо, преди среща на световни лидери, насочена към ограничаване на насилието в интернет след касапницата в Нова Зеландия. Въоръжен мъж, действал сам, уби 51 души в две джамии в град Крайстчърч на 15 март, като предаваше нападенията на живо във Фейсбук. Това беше най-смъртоносната стрелба в мирно време в Нова Зеландия и предизвика призиви към технологичните компании да направят повече за борба с екстремизма при използването на техните услуги.
Фейсбук каза в изявление, че въвежда политика на "едно провинение"за използването на нейната услуга за предаване на живо, предвиждаща временно ограничаване на достъпа на хора, срещу които е предприето дисциплинарно действие заради нарушаване на най-сериозните правила на компанията където и да е на нейния сайт, съобщи БТА.
Тези, които извършват нарушение за първи път, ще бъдат временно спирани да използват услугата за предаване на живо за определен период от време, каза компанията. Тя също така разширява обхвата на нарушенията, за които се предвижда временно спиране на услугата за предаване на живо.
Новозеландската министър-председателка Джасинда Ардърн каза, че промяната се отнася до ключов елемент от подета от нея инициатива за спиране на разпространението на насилието в интернет, известна като "Призива от Крайстчърч"
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
21 Август в 17:54 - Учени: Екстремните климатични условия могат да предизвикат масова гибел на хора 21 Август в 10:54 - Два Huawei P30 Pro и 5G рутер са част от предаването на живо на първия концерт на вода на Орлин Павлов 21 Август в 10:27 - Два Huawei P30 Pro и 5G рутер на компанията са част от професионалния сет за 5G предаването на живо на първия концерт на вода на Орлин Павлов 21 Август в 09:27 - Двама астронавти излизат в открития Космос 21 Август в 07:54 - „Роскосмос“ планира марсиански мисии в бъдеще 20 Август в 19:27 - Онлайн търговци ще плащат новата голяма такса на Amazon 20 Август в 18:27 - Ефект от климатичните промени - горещите вълни ще стават все по-дълги 20 Август в 17:54 - Хакери могат да разбият паролата ви само по шума от клавиатурата 20 Август в 13:54 - Индийският космически апарат „Чандраян-2“ навлезе в лунна орбита 20 Август в 10:27 - Huawei предлага три ексклузивни оферти за новата учебна година