Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Януари 2018г. в 20:50 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
В края на годината влиза в сила нов регламент за защита на личните данни в интернет
/КРОСС/ В края на годината ще бъде в сила нов регламент на Европейския съюз за защита на личните данни за потребителите на интернет. Новото е свързано с това кой и при какви условия има право да обработва данни. Чрез изискванията към компаниите трябва да бъдат защитени потребителите, когато избират каква информация от интернет ще ползват, съобщава БНР.
Предложените промени въвеждат няколко нива на защита на потребителите на интернет сайтове. Единият от тях е свързан с появата на т.нар. „бисквитки" - пакет информация, изпратен от уеб сървър към вашия браузър, а след това връщан от браузъра всеки път, ако бъде даден достъп до този сървър. Промените ще въведат задължение да се иска съгласие от потребителите на интернет дали да бъде разрешен достъпа. Европейският институт за риск политика продължава с обученията на представители на фирми, за да въведат новите изисквания от регламента на ЕК.
Друга промяна в регламента за онлайн защитата на данни предвижда когато потребителят се намира на място, където се предлага безплатен интернет, той да бъде уведомяван със съобщение, че е проследяван. Така всеки може да реши дали да използва безплатната мрежа или не. Друго изискване е свързано с това кой и при какви условия има право да обработва данни.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?