Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
05 Октомври в 12:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Румен Радев ще връчи Наградата „Джон Атанасов“ за 2019 година и отличията на лауреатите в другите категории на конкурса
AКРОСС/ На 07 октомври от 16.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков"2 държавният глава Румен Радев ще връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов"за 2019 година на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории, която ще се проведе за 17-та поредна година.
Награда „Джон Атанасов" - отличието се присъжда за изключителни постижения на български граждани на възраст до 35 години, независимо дали развиват своята научна и изследователска дейност в България или в чужбина.
Грамоти „Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели", екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели.
Грамота „Джон Атанасов - дебютен пробив в компютърните технологии" - отличия за ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.
Грамота „Джон Атанасов - проект с висок обществен принос" - отличия за ученици, студенти и млади учени, чиито индивидуални и екипни проекти, дават принос за решаване на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб, посредством прилагане на компютърни технологии.
Наградата „Джон Атанасов"на Президента на Република България се връчва от 2003 г
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?