Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
06 Октомври в 11:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Самолетът на бъдещето ще следи пътниците
AКРОСС/ Учените смятат, че самолетът на бъдещето ще може да разбере всичко за пътниците, включително колко време прекарват в тоалетната, пише „Travel & Leisure".
Представители на една от най-големите самолетостроителни компании разяснили по време на мероприятие в Лос Анджелис как ще се променят полетите в бъдеще.
Според тях, новите самолети ще бъдат снабдени с множество високотехнологични приспособления, които ще помагат на екипажа да направи полета по-приятен и безопасен.
„Умният"самолет ще помогне на компанията да спести пари, като разбере по-добре нуждите на пътниците.
В салона ще има множество датчици, включително върху предпазните колани. Благодарение на това членовете на екипажа ще могат да разберат дали някой от пътниците не е с разкопчан колан.
Предвижда се камери да бъдат разположени дори в пространството около тоалетните, но няма да снимат лицата на пътниците.
Вътре в тоалетните ще има датчици, контролиращи наличието на тоалетна хартия и сапун. Те ще могат да предупреждават членовете на екипажа, ако пътникът се забави прекалено много.
Всяка седалка ще бъде програмирана, за да съответства на нуждите и желанията на пътника - положението на облегалката, предпочитано развлечение, храна и др.
Цялата тази информация ще бъде леснодостъпна за членовете на екипажа и на пътниците ще може да бъде предоставено по-високо ниво на обслужване
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?