Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
11 Януари 2018г. в 14:58 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
5 ситуации, в които се радваме, че телефонът ни е с изкуствен интелект (AI)
AКРОСС/ Ако си мислим, че изкуственият интелект в телефона ни е излишна прищявка, трябва да помислим отново. Представяме 5 ситуации, в които изкуственият интелект ни дава предимствата, които са ни нужни най-много.
1. Стартирали сме много приложения едновременно
Този случай е добре познат на всички: Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Youtube, Spotify...всички тези приложения са активирани, използват много мощност...Неприятно, но няма какво да се направи, нали? Напротив - има! Всъщност не използваме всички приложения по едно и също време, така че голяма част от тях могат да бъдат изключени или отложени, а ние дори няма да разберем. Ако има начин можем да предвидим точно кога, колко и по какъв начин използваме всяко едно от тях. Изкуственият интелект, поддържан в процесора снабден с изчислителен блок, базиран на невронна мрежа, ни осигурява това. Колкото по-дълго използваме телефона, толкова повече информация събира изкуственият интелект и по-точно знае как да управлява фоновите процеси, за да спести възможно най-много мощност.
2. Включваме и изключваме приложения, превключвайки от една задача към друга
Непрестанно включваме дадено приложение, после друго, изключваме първото и стартираме трето и така нататък...позната дейност. Операционната система на обикновения телефон е силно „изненадана"от действията ни всеки път
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?