Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
11 Януари 2018г. в 10:29 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Стивън Хокинг с нова мрачна прогноза - Земята ще стане огнен ад заради климатичните промени
AКРОСС/ Поредна мрачна прогноза за бъдещето на планетата и човечеството направи прочутия физик Стивън Хокинг. След като неведнъж е обяснявал, че човешката раса може да изчезне и то в кратки срокове, заради което е призовавал да се засели Марс, сега британският учен нарисува и ново мрачно бъдеще на Земята и хората.
Прогнозата му е, че ако човечеството не съкрати емисиите на парникови газове, рано или късно температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий, предава „Дейли мейл". Той предупреждава дори, че Земята я очаква същата съдба като тази на Венера. Хокинг обясни, че преди 4 милиарда години Венера е била точно копие на Земята - имала е атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е "изгоряла".
Огнен ад дебне и човечеството, което по думите му ще загине заради климатичните промени на нашата планета. А отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя щяла да се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години.
Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда"на нашата планета, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.
Така или иначе учените очакват да след няколко милиарда години Слънцето ни да се превърне в супернова и да избухне, което несъмнено ще е пагубно за Земята
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?